Monday, May 12, 2008

Tepung oh tepung

Nk citer sket....alkisahnya sejak 'rajin' p dapo ni bil dapo rmh ni meningkat ler jugak...hehehehh dn tepung kalu kt rmh ni mau 10 - 15 kg agaknya sebulan..MD bengang je sket2 kirim dia li tepung kekekeke hasilnya dia tak nmpk..mklm ler A kan suka xperimen suka sgt try..try..biasanya error heheheh...MD pnh ckp mkn tepung ke apa hahahaha.....dia lupa lah tu yg masuk dlm peyut dia tiap ptg tu mknan berasaskn tepung kekekeke cuma xperimen tak berapa jadi :)
Minggu lps lg MD dh kata nk li tepung 1 guni..A ingat dia memain skali blk keja ptg td..A nmpk sua keja MD ada putih2..A pon dgn bzbody nyer tanya nape sua tu putih2...MD diam jer skali dia bawa masuk laaaaa sesungguhnya suami ku yg sorang tu tak main2 hahahaha dia angkut guni isi tepung 25 kg..tergezut sungguh ler...
MD citer masa dia beli tepung tu ada jugak org lain beli..biasa peniaga ler beli..depa tanya pd MD buat niaga ke? MD jawab tak..org rmh suka mkn tepung..kekekekeke kena sebijik..dasat jugak laki ku tuuu hehehehe dia kata wife dia ni suke mkn tepung cehhhh
Bila dh bawa blk 1 guni tuu ntah bila lah nk abis..kena pk nk letak kt mana aduhhh..fenin pale, MD kata dia nk tgk tepung tu tahan bape lama..hahahahha A pon jwb mau 6 bln..cehhh MD tak caya heheeehhehe...kita tgklh hayat tepung ni bape lama leh tahan kt rmh ni...:D

5 comments:

f 4 r 4 h said...

salam,
saya pun baru nak start rajin d dapur
tp ape petuanye yea..nak suh rajin?
sebelum ni asyik balik keje lambat je
skrang ni je baru boleh balik awal..

salam pkenalan

Azie said...

salam perkenalan F4r4h heheheh..suh cik abe li kn 'toys' dapo bnyk2 sure rajin hehehehehe suh li kan Bread maker, waffle maker, oven, mixer dll bila dh ada brg2 tu mesti teruja nk guna hehehehh..mcm sayalah..nk rajin suh hb li kn..comfirm hehheeh

kakyu said...

azie... best nya dpt tepung manyak tu... apa lagi pastu suh dia beli stok butter plak.. telur.. tgk mesti dia dah taknak beli beras lagi dah.... jadi omputeh mkn gandum....

Anonymous said...

wehhhh makan tepung ker.... hahaha
sampai satu guni!!!!

k.nor

umi_e said...

azie... kalau kak e ler... sure sampai berkulat sebab yang ada sebungkus-dua tu pun dah berkulat - tak boleh digunakan lagi :(

*** jawabnya hari2 kena kerjakan tepung tu ler ekkk :p