Saturday, June 14, 2008

Our 6' anniversary


Hari ni nk berjiwang sket
Pejam..celik..pejam celik dh tiba tarikh 14 jun...teringat tanggal 14 jun 2002..sudah blalu, hari ni genap 6 thn usia perkahwinan kami..Alhamdulilah kami masih bahagia & semoga ikatan ini bkekalan hingga akhir hayat aminn...aminn
Rasanya baru smlm kami memeteri janji..tingat lah pulok zmn mudo2 dlu hehheh siapa sangka kn perkenalan selama 4 thn yg mana dlm tempoh tu kami hanya bjauhan, kalu dlm msia tu tahan lagi ni sorg kt jepun sorang kt kl..masing2 bjauhan kerana meneruskan misi hidup...lg plak kami tak pnh jumpa live..kenal d corong telefon & emel saja..bila org tnya mcmana kenal dgn MD..A tak tau nk ckp pe? sbb kami tak pnh jumpa..my sis kenal MD ni tp my sis tk pnh kenalkn A pd MD..tak tau nk ckp mcmana..sbb kami kenal mlalui angin hehehh nilah namanya jodoh kot.
Sbln lps MD blk Msia br kami bpeluang utk jumpa..bila dh btentang mata ni ehemmm..kira sangkut jugak ler heheheh..then kami btunang skali lg kami teruji bila MD dpt kerja kt seberang tambak..masa tu A kerja kt putrajaya so terpisah lagi..masa kenal, tunang kami tak mcm couple lain..selalu dating, nk jumpa sbulan skali pn payah..dgn kerja MD yg agk bz tu mbataskan kami utk jumpa...dan A pn tak kuwahsa nk blk johor tiap minggu :) masa tu hanya kepercayaan yg dperlukan..lagu2 Celion Dion mmg buat teman huhuhuhu
Bila MD dh free sket baru kami pk psl kawen..then tarikh 14 jun 2002 dpilih...dlm begitu ada jugak suara2 sumbang kata..baik pihak MD @ A ada yg kata A @ MD belajar jauh2 tp dapatnya org kg sndri...asalnya kami pn tak sangka sbb A mmg tk kenal MD sebelum ni, bila dh kenal tu baru tau kg MD ni dlm sejam je dr kg A..nk buat mcmana dh jodoh A kan..then lps tarikh tu maka bermulalah episod kehidupan yg lebih sempurna mbina keluarga sndri.....




To my dearest hb
Tiada kata2 yg mampu diluahkan cuma..
sesungguhnya sgt bertuah memilikimu
walau apa yg blaku..kita sama2 hadapi
ketahuilah kau sentiasa d hati
kerana DIRIMU SGH BERHARGA
Semoga kasih sayang ini terus kekal ke akhir hayat
& semoga kita mjd tauladan pd anak2 kita
Aminn ya rabbala'alamin
I Luv u so much..muachsss

Ni lak hadiah yg A bg kt dia sempena anni ni..hadiah biasa2 je, sesungguhnya MD tak pnh mintak hadiah spjg hidup dgn dia..pepandai A ler nk bg, bg MD hadiah tak penting...MD pnh kata tak kn nk bg hadiah time hari tertentu je..kita hargai seseorg bkn hanya bg hadiah..sebenarnya 'perhatian' aka caring yg penting..cuma hadiah ni nk bg gembira saja..dan A pn tak mgharap hadiah dr MD sbb MD ni spesis makin kita mintak makin dia wat dunno je..spesis dia kalu nk bg adiah tak kira bila suka ati je dia..so biar je lah kang kalu A mintak dia tak bg sndri gak yg frust huhhh buang karan je..baik diam2 je..lgpn bln lps dh dpt manyak adiah kan..mmg ngada2 kalu nk lagi heheheheeh..tak pe thn ni xdpt thn dpn mintak beso sket kekekeke
 
layannnnnn

 
            
Utk anni thn ni A amek tema "KESIHATAN" so A bg MD 'Blood Pressure Monitor' & Eye Massager' ...hrp MD sukakannya :)

3 comments:

Jie said...

Selamat Ulangtahun Perkahwinan dari Kak Jie..moga bahagia berkekalan..segala cabaran yg datang menduga dpt ditempuh dgn kasih sayang..


lama tu kenal 4 thn..kakjie kenal 3 bulan..tunang 3 bulan..genap 6 bulan, kawen..hehehehe

The Kesum Return said...

hepi anniversary....wa dh 6 thn da...4 thn lagik genap 10 thn.

Azie said...

>> kak jie..kenal 4 thn tu..- 2thn tunang heheheh lama kan tunang..abis masing2 bz kononnya..alhamdulilah TQ atas doa itu

>>Ctnik..alhamdulilah..TQ moga jodoh ini bkekalan ke akhir hayat hendaknyer :) aminn