Sunday, September 21, 2008

Tag & Award again

A ni cpt cool..ehehehheeh tp lama gak bawak diri nih ..so no more sedey2 nih eheehheheh...TQ pd kengkawan yg tnya kabo erk ...sorry ler...ada masa nnt A citer yek...tp mcm tak manis lak nk citer sbb takut tersalah bahasa kang ngumpat lak hehehehe...nnt2 lh yek bila pree A citer..
skg nk masuk rmh ni pon alahai lemau sungguh mcm siput..line poblem @ pc ku ni yg wat hal ontah ler......
first n3 nk selongkar dapo @ rumah org nk amek kad raya..award & tag

Ni tag dr Shasha

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apakah?
Thn ni tema wane purple..so anak beranak wane purple..tak sedondon tp yg penting wane purple. A wat baju 3 pasang...purple, pink & merah ni sume jahit sendiri ehehehe..lum siap lg..tinggal tang leher tu je malas tulll :)

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda
Ketupat..pas tu mkn ngan lauk daging masak serani my mum masak..mkn 20 kali pon tak pe :)
kalu kuih2 sukeee kerepek2 je..

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Apa yg best kt mata..tp selalu aim tart gulung & cookies ada coklat2 mcm almond london ker

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak
Dh kawen ni tak dpt duit raya lg tp dapat gak cuma tak bnyk mcm masa bujang2 dulu ehheheheh skg plg best dpt wit raya dlm rm200..tu pon ayah bagi ( cayanggggg kt ayah>> anak dh beso & kawen pon still bg wit raya ) pas tu MD ada bg gaks
thn ni bnyk woooo spend tuk bg kt bebudak dh tukar duit dlm rm600...ni tmasuk nk bg anak2 buah seramai 21 org....tak tau ler kalu nk tukar lg mana tau KECEMASAN hahahahahahah...raya2 ni bebudak dtg mengejut so kira kecemasan ler tu

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
* kalu kt rumah mak sndiri..dh turun dapo..godeh2 apa yg patut smpai larut mlm..smbil bertakbir...tgk anak2 buah main bunga api..kdg join gaks heheheh...bersembang2 ngan kakak2..kalu sempat iron baju raya
* kalu kt rumah MIL..mlm raya ..takbir, tgk tv..kalu sempat merayap ke bndr Pontian saja tgk jualan kuih2 pas tu rajin nooo bersesak2 kat jalan hehehehehe...tdo awal

so A mcm nk pnjgkn soklan2 ni kenkawan kt bawah ni nk tau gak aktiviti diorg nak raya ni kan...

  • Alongroz
  • Kak Hana
  • Cik Mat Gebu
  • Che'iza
  • Kak Masz
  • Kak Zana
  • Nonie
Pd kengkawan yg tak tersenarai kalu nk buat bolehhh saja...silalh yek...Kak Hana walau ko berada d rantauan sharelah sket pengalaman mu itewwww hehehehheehh ( jgn marah yek )


Ni dr alongroz...cayanggggggggggggggg along hehehheh..len kali bg lagi erk hehehhee


Ni lak kad raya dr kak Hana

ni lak dr Zira

TQ so muchhhhhh......

4 comments:

Sasha said...

pandai menjahit ropanyer Puan Azie !!
terliuq baca part makan ketupat ngan daging masak serani... x tergmbr camne sedapnya... nnti ambik gmbar & publish kat blog yea... kalau boleh siap ngan resipi skali...

(melampau ler si Sasha ni... demand lebih2 plak...)

Azie said...

muahahahhaah jahit memain jek...daging masak serani tu mcm kuah kcg gak cuma boh daging...nnt raya azie try tnya mak wat mcmana hehehehe..sbb tau mkn jer nk buat mls hahhahahaha

Intan Rosnitta said...

Awat chat box Azie tu blank je. Problem ke?

Fuhhh lega akak x kena tag. Tag yg dulu tu pun akak x terbuat lagi. Nanti akak settlekan before raya ni.

Amacam skrg? Stress lagi ke? Tak nak share dgn akak ke? Hehehe sibuk je makcik ni nak tahu gak!

:)

Akak said...

Salam azie...

Dah banyak dapat kad yea..

sudi2kanlah singgah blog akak ambil kad raya yea..