Saturday, October 25, 2008

Happy Birthday Aniess

Masa berlalu tak sedar...hr ni (25hb Okt 2008 ) Nur Aniess Insyiera genap 2 tahun..alhamdulilah setakat ini dia sihat dan harapan ibu & ayah semoga dia sentiasa sihat sejahtera hendaknya aminn...
Tp dsbbkn MD tak bgtau nk smbut besday Aniess maka A mmg tak prepare apa2..walaupon makan2 kecik..A ingat nk smbut minggu dpn..tp MD dh li kek lak..MD ni sukeeeeeeeee mcm ni tau wat suprise jer...
Harapan ibu & ayah semoga Aniess pjg umo, murah rezeki, jd anak yg solehah yg penting dia fasih cakap...skg ni mmg dh cakap tp masih pelat gitu...kalu cakap 'susu' tu ibarat dgrnya 'tutu' tp bnyk gak words yg dh terang cakapnya...

Ingat lg 2 thn lps...masa nk lahirkan dia..masa tu kul 1 pg..mlm raya ke 2..tgh membongkar dapo rmh MIL cari kuih tart..kuih tart tak jumpa..sakit nk peyut nih..kalu ikut due mmg dh over sgt..tp xdelah sakit sgt..bgtau MD..terkejut dia kelam kabut ajak p hospital tp kita ni degil ckp malas nk beraya dulu kononnyer kekkeekke..kena marah ngan MD ngan MIL br ler tukar baju siap2 nk p hospital..tup2 dlm keta sakit pinggang, perut makin kerap..mujur hospital tak jauh dr rmh MIL dlm 15 min jer..smpai hspital kul 1.15pg..terus masuk bilik pemeriksaan laaa tu gak depa bawa p labour room..ropanya dtg2 spital mmg dh buka jln 8 cm..b4 masuk labour room tu pesan kt nurse suh MD masuk..skli ropanya tak sempat MD nk smbut Aniess..elok habis dia daftarkn A...A dh selamat melahirkan Aniess jam 1.30 pg...punyalah cpt dak Aniess ni nk kua hahhahahaah dlm 15 min je proses..kalu ler A berkeras tak mo p spital agaknya bersalin kt rmh MIL hahahahhaha...kelakar ingt balik pantang d waktu raya :(...tp syukur dpt melahirkan bb yg secepatnya & sesungguhnya tidak menyusahkn ibunya bertarung nyawa..alhamdulilah..sbb tu A tak serik utk bersalin heheheehehehe

video


4 comments:

lemongrass said...

Salam comel Aniess,
Happy belated birthday. Semoga Aniess jadi anak yg solehah dan hope you have a wonderful and great year ahead.

leeyana-mamadaniel said...

happy belated bezday aniess...semoga menjadi anak yg solehah dan menjadi kebanggaan ibu n ayah..:-)..comeyy lah dia bila ikat rambut...hehe

Azie said...

Kak LG >>>> alhamdulilah..TQ yaaaa :)

Azie said...

liana >>> TQ..tp dak aniess ni kejap je ikat rambut sat g..dh terburai dh ikatan rambut tu..jenuh tul akak dok beli pengikat rambut tuh..ikat jap..dlm 5 min dh hilang dh..tok leh melawoo sggh ;0