Tuesday, November 4, 2008

Bebel d hari Selasa


sajalah nk tnya kan...pnh tak u all bg brg kat org tp org langsung tak hargai ?????? apa perasaan u all yek.......
Hemmm manusia kan..ntahlah...sebenarnya A tak delah bengang tp bengang gak (eheheh mcmana tu???) sbb menda ni blaku pd A....saja nk stori mori kt sini..
A mmg ada bg bg brg kt 'someone'....selalu gak ler....tp A dok perati dia tak pnh nk guna brg2 yg A bg..kalu bg brg kgunaan diri tak pnh lak nmpk pakai dpn kita ni...kalu tang makanan tak pnh lak nmpk mkn dpn kita makin d sorok2 lg ada..kdg smpai tahap kita yg jumpa makanan yg d sorok tu...mcmana tu ????? apatah lg kalu menda tu hasil kerja kita kan...keciwa..sakit ati..geram..bengang..marah.. sumeee ada...masalahnya org lain tak dak pon buat gitu..tiba kt 'someone' ni..mcm tu lah..nk kata kedekut tak juga..dah lama A perati sbb org tu bkn lh org lain..tp 'someone' ....'someone'..someone.. dlm hidup kami
Dulu2 mmg tak amik kisah pon...tapi sejak dh bertambah usia nih (ahhahhaha dh tua ke haku????) A jd pelik..awat kalu ada org bg sukeeeeeeee nooooooo sorok2...kalu sorok2 tu dia hingat tak pe gak..ni kdg smpai bkulat dah..ada gak spesis mcm ni erk...
Kalu A org bg laaa tu gak A tayang hahhhahaha...kalu mknan kompem akan mkn terus tak de simpan2..kalu brg2 lak..A ni mmg jenis penyimpan tauuu...even masa ngaja kt bangi dulu..anak murid bg pensil sempena hr guru pon..smpai la ni A masih simpan..sayang wooo nk gunaA simpan & kumpulkn..apa saja yg org bg tak kira apa..tetap A simpan..kalu A guna cth >>> pen merah dh hbs dakwat pon A masih simpan pen tu ...smpai MD pon naik marah tgk kelongsong pen yg dh kosong A masih simpan hahahhahah..mcm A mmg sukeee collect Keychain...ada gak pemberian dr anak2 murid & kwn2..A tak kn bg Amin & Aniess usik..walau depa tau itu leh buat mainan tp sorry...ni ibu punya..takat bg tgk je lah..tuk budak tu pegang..SORRY...sbb A amat menghargai pemberian org..
A tgh pk mcmana nk bg nasihat halus lg tulus kt 'someone' ni jgn ler wat gitu skali..kot yek pon tak sukeeee dgn A ke apa ker..( tp slalunya tak kira sapa bg mcm tu gak ) jgn ler tak hargai pemberian org kan..MD sudah bilang pd A pas ni tak yah bg apa2 lg kt 'someone' tu..bila tak bg kita pon rasa happy ..tak kecik ati..sakit ati....., tp boleyyy kaaa tak bg apa2 sbb 'someone' niiiiiiiiiiiiiii bkn ORG LAIN huhuhuuhuhuhuhuh....mcmana nihhhhhhhhhhhhhhhh


*** gambar hiasan semata2

7 comments:

Mat Gebu said...

adoiii...macam kecewa benoo gamaknyaa cerita tuuu..Manusia biasa laa, tebiat mereka ni kan ibarat air pasang, sekali pasang, sekali berubah....

Intan Rosnitta said...

Kalau gitu, ikut je nasihat hb tu. Tak payah bagi apa2 lagi kat someone tu. Hati pun x sakit.

Akak pun mcm azie gak tau. Kalau org bagi semuanya nak simpan. Selalu kena perli dgn hb akak.

Hehe :D

halen said...

owhhh.. ader jugak eh org mcm tu. sabor jerla..

fiza nordin said...

ni kes kecik ati la nih??mcm ku tahu siapa 'someone' itu sbb daku pun ada masalah kecik atik ngan 'someone' daku tu...
apalagi nak cakap???
SABOOOO JE LA....
huhuhu

Azie said...

Mat gebu >>>>>> tulah mmg kiciwa gak..tp masih leh control lg thp kekeciwaan ku ini cehhhh hehhehehe...nway TQ yaaaaa

Kak Intan >>>>> mmg pon kak..lps ni kalu boleyyy tak mo bg pe2 lagik..tp..someone tu bkn org lain ler kak..gitu gini..kita akan ngadap dia huhuhuhuhuhuhu...tp pas ni kalu nk bg pe2 mmg pk 8 juta kali hahahhahah

Halen >>>>> tu lah manusia kan..emmmm tak tau nk ckp apa kan...

Fiza nordin >>>>> akak...adakah kita punya pengalaman yg sama..ni mmg kecik ati kak..sbb dh bnyk kali gitu..tu yg tak tahan..pondam rasa 2 minggu nk nulis kt blog nih hhehehehheh


to all....TQ yaaaaaaaaaaaaaa

hazila said...

Adakah "someone" itu "Ibu Mertuaku"?Hehehe...kalau betul la, itu perkara biasa.Ada 1001 perangai yg kalau kita ambil kira boleh jadi gila ooooo....

Azie said...

kak hazila >>>> hahahhahahaha pandai jer akak kekekekkekeke..kesian ibu mertua ku yg baik itu heheheheh..tak lah bukan ibu mertua ku..sket lagi tu kak kakakkakaka...saja ler lps perasaan heheheh