Friday, May 22, 2009

Kalau dah anak JOHOR...

Bukan kes isu kenegerian

cuma pg td terkejut dgr Aniess cakap

setiap patah akhir ayat dia akan disudahi ngan 'eek'

bnyk kali sepanjang hari ni dia sebut tuuuu

contoh ayat :

ibu..kenapa orang tu eekk..

nanti eekk..

memanglah biasa kalu org2 johor ni kalu kata apa2 belakang tu mesti ada 'eekk'
lg kalu ayat2 berunsurkan kenapa???? belakang tu otomatik akan ada 'eekk'

sebelum2 ni Aniess x pnh ckp ada 'eekk' 'eekk' tup2 hari ni tetiba kua pas tu jd otomatik plak ..kelako plak dgr dia kata ..pdhal ibu dia ni selalu cakap sbb tu kot dia ikut hihihihih

A pon tak tau mcmana ayat tu leh sinonim kalu ngan Johor agaknya sume org johor kalu ckp mesti ada eek..eek..dr mana asal usul ayat tu tak taulah agknya sebagai penyedap bahasa kot heheheh

tak kisahlah apa pon jgn ada yg sebut mbek..mbek...udahlah


dr pg td A dok browse tenet asik fail jer..agknya line poblem kot sbb smlm hujan selebat2nya & kenangan smlm A drive time hujan yg selebat2nya smpai x nmpk jln..ngeri gak drive time gitu yaa

4 comments:

geo_life said...

haha..kalau dah anak johor..nak wat camne

kin hashim said...

a'a eek? :).

Azie said...

>>>geo_life..tu lah kan trade mark kot hihihihih..idup johor kakakakkaa

Azie said...

>>>kin hashim..a'aa kan eek hihihi