Monday, May 19, 2008

Semangat Melapis

Sebenarnya mmg dh lama sgt tingin nk buat kek lapis..sebelum ni pakai m/wave tak tau nk adjust kalu nk buat kek lapis..bila dh ada Miss Morgan ni mmg sahhh nk buat sbb kek lapis ni pebret..so ptg td lps blk dr mbelibelah..mulalah projek...jeling jam dh kul 6.30pm tp dek semangat nk buat teruskan jugak...resepi kek lapis asam manis ni amek dr rmh Sweetlily...harap dia tak marah ekk



Mmg patut pon nk buat kek lapis ni memerlukan tahap kesabaran yg tinggi..huh td buat mmg btgu dpn oven..nilah 1st time buat kek lapis seumo hidup ni..wahh leceh & rumitnya, ni pon amek resepi yg rasanya paling senang..tp bila tgk hasilnya kagum jugak hehheeh dgn kali ptama buat ni...kira hasil yg ni error lah yek..rasanya mmg umphh lg lak buat sndri bangga smacam je hahahaha, tak pe walau pon error tp MD mkn bnyk jugak..pas ni leh buat selalu hrp2 pas ni mjadi ler...
Tgk gaya layer dia tu ok kan tak le tebal sgt...tp pesal ekk masa bakar tu kek nmpk naik je dlm 2.5 inci naiknya tup2 bila kua oven/dh sejuk kek ni jd mcm mendap lak..tinggi jd 1 inci je ...nape silap ehh..anyone tau?????ke mmg gini kek lapis heheheh @ lebih tepat A tak reti msk kekekekeke
Ntahlah tp puas ati tang rasanya..sesuai ngan tekak, tak pe pas ni akan sekodeng lagi resepi kek lapis dr rmh kwn2 blogger ni ...hrp jgn mrh yer..dan utk kek lapis ni A tak serik utk mcuba..tp bkn minggu nilah..kang jenuh lak MD likan TELUR 10 tray sebulan heheheheh..

3 comments:

shopforshoppers said...

Azie...rajinnya melapis kek tu...nampak yummy!!

Azie said...

Akak..nk buatnya sabooooooo je lah hehehehe

sweetlilly said...

uikss. pestime melapis tu dah kira berjaya gak la.. lapisannya pun cantik. dan nampak cam moist.. cuba lagi.. psttt dah habis ke?