Wednesday, June 25, 2008

Lega....

Malam ni rasa letih sesgt..pe taknya A punya rajin stay back smpai pg kononnyer nk study kekkekek..bila dh keletihan td lps maghrib A terus tbongkang qada' tdo mana yg A tangguh hehhehe

Sebenarnya 2day A ada xm aka intbiu..ada 2 sesi xm tulisan dn sesi soaljwb..sblm xm ni A punggah balik buku2 aka kitab2 masa skool dulu..yelah dh tnya pd kwn2 yg pnh xm ni depa bg clue gak ler apa soalan2 dia..A mghapal bagai nk rak..mcm tak muat otak ni nk hpal2 menda2 ni sume..yelah dh 10 thn tinggal..skali dpt paper tgk soklan A terkedu...apa yg d hapal sume tak kua..soklannya suh terjemahkan dlm bahasa arab ayat yg d beri..nk kata pendek tak jugak pnjg gak ler ayatnya.. adoiii tpaksa meligatkan otak utk terjemahkan ayat tuuu kena kuakan ilmu nahu, saraf bahasa arab ni adoiii dh > 10 thn tinggalkan bahasa arab ni..last2 A bantai je..tak taulah betul ke tidak tp ada gak bunyi sesikit..bohonglah kalu tak hingat langsung kan rasnya ingat gak ler sesikit walau otak ni dh berkarat :)....bila dh anto kertas tu lega sket tp still kecut perut sbb nk tgu nama kena panggil jumpa 'org kt dlm'

Dlm kecut2 perut tu A toleh kiri kanan tgk calon lain sibuk dok ngapal..kita ni kecut perut gak tgk org sebelah kumat kamit tp A langsung tak de..wat dunno je kaki dh menggigil dh..A pon beranikan dri tnya calon sblh tu apa yg dia baca..wahhh dia tak mo share ngan A ler dia kata saja ewahh tak mo bgtau..takut A dpt kot heheheeh then mata A ni jahat A jeling2 pe yg dia baca...nmpk tajuk je A telan air liur ropanya dia dok ngapal list2 nama org2 penting kt Jab. Agama tu dr pengarah pekerja am kot..heheheh alamak A tak tau langsung sapa2 org penting kt jabatan tu abis ler kalu 'org dlm' tnya A sapa pengarah bhgian ini..siapa itu..siapa ini..waaa pa nk jwb tak tlintas langsung nk cari nama2 org penting ni huhuhuh..dlm hati ni jht gak kalu A dtnya sapa pengarah2 ni A nk jwb saya tak knl..tp saya kenal..A pon sbtlh nama kwn2 blogger hahahahhaha boleh gitu????? kut jwb gitu agknya kena reject terus hahahahahha..

Utk hilangkan rasa gabra ni A toleh calon sebelah kiri lak..tgk adik ni ( adik ler..nmpk mudoo) mcm takut sgt A pon tnya nape mcm menggigil je..nmpk dia menggigil tuuu dia bgtau lah ni 1st time dia p intbiu so dia neves sgt..A pon mandai2 je ckp akak pon neves ni meh kita sembang2 bg hilang neves kita hehehehehe memandai je kan A ajak org nyembang..calon lain sibuk dok kumat kamit..eleh kalu A kumat kamit pon ngapal mcm tak masuk kt otak je baik A sembang2 bg hilang gemuruh ni..so kami pon sembang ler..skali makin ramai lak join kami sembang tmasuk ler calon yg dok ngapal nama pengarah2 ni..wahh calon ni terus bukak story dia knl ngan tim.pengarah jabatan ni...waa senang tu ada kabel..A bio kn je lah..rezeki memasing..

Tgh rancak sembang tp tak lah kuat just nk hilangkan neves ni..nama A d panggil..aikk rasanya dlm ramai2 calon td A dftr lewat pesal nama A d panggil awal..saat mlangkah masuk bilik 'dlm' tu alahai minda ni dok pk apa soklan yg d tnya..sbb A kononyer dh hapal pe2 yg patut. dok 'dlm' lps bg file sijil 'org dlm' tnya 'citakan ttg latar belakang anda & taraf pndidikan' A pon bla2 sket..depa tnya 'ada pengalaman kerja' A pon bgtau lah..then tetiba depa tnya psl MD lak..MD keja apa..kt mana..kilangnya buat apa..dlu MD bljr kt mana..jumpa MD kt mana..laaaa pesal lak tnya bab MD ni..A pon jwb ler psl MD..wahhh bnyk tnya tang MD dr A..pelik ni musykil..tetiba 'org dlm' kata dah..haaa A tak caya depa kata kalu da rezeki depa panggil..pas tu sblm kua 'org dlm' siap mlawak..'nnt bincang ngan suami..pas ni kena hntr kt Mersing' A senyum pas tu A pon bls dgn beraninya 'Mersing? jauh gak tu..sbb skg ni saya tgh proses UBAH GAYA HIDUP..p mana2 naik basikal' wahhh selamba je A ckp gituuu 'org dlm' gelak je..

Kua bilik 'dlm' tu A kena p bilik 1 lg bilik Hafazan..arghhh ingt dh sudah ropanya ada lg..bila masuk bilik Hafazan tu skali lg d tnya ttg MD..waaaa pesal lak kali ni tnya psl MD..yg nk keja ni Haku bkn MD tp oklh kan sbb A tak perlu peras otak cr jwpn..sbb bab MD ni sume dlm pale otak A hehehehe...pas kena ngaji sikit2 soal sket2 baru dpt kua..alhamdulilah..masa nk kua tu nmpk staff keja situ..dia tegur A..laaa ropanya staff tu junior A masa skool dulu..eehhh dia cam kita..kita langsung tak cam dia..waaa pe lagi A borak jap ler ngan dia..A bgtau lh kt junior tuu 'org dlm' tak tnya pon psl akademik..bnyk tnya psl my MD je..junior tu terkejut ye ke? dia bgtau slalu 'org dlm' tu strict nk soal org..mcm2 dia tnya bab akademik..junior tu bgtau A bertuah ler sbb dia tak tnya pe2 just suh knlkn dri je...wlalalallalala suka ati A dgr.. dh tu A cpt2 nk p jumpa MD & anak2 yg sudi anto & teman A p sini..alhamdulilah dh lega..mls nk ingat tp bila ingt balik kelakar lak sbb dia tnya bab MD..kalu tau dia nk soal jwb psl MD tak pyh A smpai jauh2 mlm dok study kekekkekee..citer kt MD pon dia gelak..yelah org tak de kaitan langsung ngan jawatan d pohon..tp syukur kan kut d tnya nama pengarah ini..itu tak kan A nk bgtau nama MD hehheeh pe2 kita tgu lah kalu ada rezeki adalah..kalu tak de tak pe A leh jd chef kt rmh ni hehehheeh sbb mmg A dh set A sesaja p...sbb tgk gaya MD ni dia stil dlm 50-50 nk bg A keja :) pe2 kita tunggulah....................................

1 comment:

eugeniadarwis said...

assalamualaikum...ada org ke kat umah? ;)