Wednesday, March 3, 2010

Salah ke?????


Baru2 ni A sering ditnya pantang kat mana???

Jenuh juga nk jawab.....bila A kata A nekad nk pntg kat rumah sendiri...semua mcm tak percaya...

Napa???? salah ker kalu nk pantang kat rmh sndiri?????? Yelah atas sbb 'org tua' xde????

Aik....A jd peliks napa plak...apa kaitan mak ayah..mak abah?????

A mmg dh nekad kalu xde apa2...A tetap nk suh My kesygan Hb tu jaga isteri dia ni...tak kira...anak sama2...sama2lah jaga...anak pon dh masuk 3...rasanya dh ada pengalaman...bukan nk bongkak aka berlagak..tp A jd rimas dgn pertanyaan manusia2 mcm ni...mcmlah kita tak leh nk urus diri sewaktu tempoh berpantang...lainlah kalu anak pertama..@ ke 2 ...tp masa Aniess pn A pntang kejap je kat kg...ibarat tanggal pusat je lah
Ibaratnya kalu kita pantang sndri ni..ikut suke ati kita je...tak pelah A & MD mmg tawakkal kami sebulat suara akan pantang kat rmh sndiri...

A bkn apa...kalu boleh mmg dh tak nk susahkan mak ayah lg...cukuplah depa jaga kami 8 beradik dulu2...rasanya jasa mereka mmg sgt2 A tak terbalas...jd bila dh anak ke 3 ni harap2 kami suami isteri dpt menjaga ant 1 sama lain...lg pun Amin dh sekolah kan, A tak nk jd mcm kenalan A bila bersalin anak ke 4...dia tgl anak2 dia kat rmh MIL dia...dia pantang kat rmh mak dia..alahai kesiannya budak2 tu...kalu dekat tak pe..ni berbeza negeri...kesian A tgk...tp ni semua pendapat masing2..& ada alasan tersendiri..org obersi pon leh jaga diri sndri..napa kita tak blh ya??? A tabik ngan sapa2 yg bersalin kat obersi tu...sgt2 kagum ngan depa

Awal2 preggie lg A mmg dh bgtau pd MD..anak kali ni dia yg kena jaga A...kalu yg lps2, pantang kat kg...sume mak buatkan utk kita...walau suami kdg2 blk tgk kita..air mandi pon mak masakn..masa ni lah nk tgk boleh @ tak suami jaga kita...itu pd pndgn A lah..lain org lain pndgannya...A mmg tak kisah kalu mak nk dtg..nk jaga A..( lg suke kot hihihihihi ) tp bila pk2..kesian plak .....boleh @ tidak...kami akan cuba..biar pon org tak yakin..A bgtau MD jgn sibuk2 nk 'import' mak tuk jaga A...kalu mak nk dtg..bia dia dtg sndri..tak yah amek..bkn nk jd anak deraka ke apa..tp kalu MD amek mak ibarat kami suh mak jaga A plak nnt...kesian plak ayah...ayah dhlah tak berapa sihat...Nekad selonjong-lonjongnya..biarlah susah senang..kami suami isteri...kali ni biar MD yg jaga...A bgtau MD standby cuti 2 mgu hihiihihi...pas tu Insyaallah blh survive sndri pelan-pelan...

Sedih jugak bila org tak yakin ngan kita...tp mls nk pk2...rumah ku kan syurga ku ihihihhihi..biarlah serabut mcmana rumah tu...tp itulah dunia kami :)

>>> A nk guna produk kat atas tu...dulu masa Amin guna produk lain..Aniess guna produk lain..kali ni nk guna produk ni plak....pnh try dia punya pilis..param...wahhhhh nyaman sgt2...
ada sesapa leh bg diskaun tak ihihihihhii.... lum li lg nih..tinggal ni jer lum li kekekekeke

5 comments:

K.Nor said...

azie.. sikit pun tak salah.. bagi akak, lagi best duk rumah sendiri dlm pantang nih. no problemo.. start lahirkan naim lg akak dh habiskan pantang kat rumah sendiri.. insyaallah azie boleh.. dan awie boleh jagi azie :) all the best utk azie ya..

kakyong said...

Sebenarnya mana2 pun ok. Yg penting kita selesa. Tepuk dada tya selera...

HomeKreation said...

Along pun pepandai sendiri je Azie, takde sesiapa pun tolong, maid pun takda. Itu yg tak berblog sampai dekat 2 bulan tu... Biar ler org nak kata apa, nape lah nak ambil kisah sgt.

Eugenia Darwis said...

xde salahnya azie, kak G, 3 anak semua hubby yg jaga, alhamdulillah xde masalah :)

Eiba said...

Kehkehkeh..maner ader salah...nak pantang kat rmh sendirik lagikk cantik... Mak ngan ayah tu pun tgh sebuk nak prepare hehhehehhe...Tapi jgn lupa kena urut..kang badan kembang kang..susah nak susut... Lagi pun sakit bersalin tuu seminggu jerr..pas tu dah boleh naik motor dah kan.. Org sekarang macam2 ada...dah..dah...kemas balik baju yg nak pack ke kg tuu..jgn amik kira apa org nak cakap k???