Tuesday, April 6, 2010

ALhamdulilah......

Alhamdulilah...syukur ke hadrat Ilahi.....kita bersua kembali

akhirnya penantian selama 9 bln..telah berakhir..syukur pd MU ya ALLAH

Plan asalnya kena 'menyerah diri' di HSI pd 31/03/2010 ...tp bila smpai bilik saringan alhamdulilah jalan dh buka 3 cm..so tak yah kena paksa hihihihihi...kenalah bermalam di wad semalaman...
Esoknya 1 April 2010...A dhantar ke labour room jam 8.00 pg..sepanjang tempoh itu..sgt2 melalui saat getir...mujur suami aka MD setia menemani sepjg proses kelahiran..saat2 melahirkan baby kali ini sgt2 perit bg A..mungkin juga kenangan yg sgt2 A tak boleh lupakan...yelah setiap anak berbeza cara kelahirannya...tp pengalaman bersalin kali ini mmg sgt2 mengujakan A...mcm2 perasaan ada...mcm trauma nk bersalin lg pon ada kekekekeke....apa taknya doktor kata A akan bersalin kul 2 ptg...adehhh kita dh sakit bg nk rak..haaa A ckp mcm nk bersalin..kelamkabut depa
Tp sgt2 hargai MD kerana dia sanggup tak mkn tak minum utk temani A...dia dpt rasa, lihat sndri pengalaman A melahirkan anak...juga sgt2 berterima kasih pd dr..staff nurse..serta kakitgn di labour room 14 HSI yg sgt2 membantu A dlm proses tersebut...sabar sgt depa mlayan karenah A yelah tgh sakit..kita leh marah2 jap tu ketawa..bila ingt balik kelakar pon ada hihihi...

ni dia baby yg kami nanti2 kan
nama ; tak letak lg sbb kami nak nama lain...Amin nk nama lain penin..penin hihihihi
tp nama tak rasmi MUHAMMAD AMSYAR IMANI @ MUHAMMAD AMSYAR IMAN
tarikh lahir ; 1 April 2010 @ 10.45 pg
berat lahir ; 3.16 kg ( paling berat drpd abg/kakak dia ) tp kecik jer orgnya
tempat lahir ; HSI, Johor

Sgt2 suka hisap jari.....habis lecun sarung tgn...last2 tak pakai sarung tgn pon
skg tgh proses bersalin kulit ngeeeee.....
kpd kwn2 semua...terima kasih atas segala doa ya...sgt2 hargai


Laaaaaaa ni dok kt rumah sndri...MD jaga...suke sgt..pantang kt rmh sndri..yelah lg pn dia dh tgk sndri saat getir bertarung nyawa nk kuakan bb..rasanya MD dh jaga A sebaik mungkin...terima kasih dear...pepg suma dh settle..baik A, bb, makanan pendek kata sume MD dh siapkan sgt2 terharu...dia turut bangun mlm sbb bb xmo tdo...yg paling besh..smlm A dpt hadiah sbb 'bersalin' hihihihihi...hari tu masa tau preggy..MD hadiahkn esbok..la ni bila selamat bersalin MD bg adiah lg...sgt2 sukee...bkn apa mcm dh jd rutin setiap kali A bersalin MD akan bg hadiah..tp apa bntk hadiahnya suke ati dia...tp pas ni jgn nagih2 adiah ya..sbb MD punye peel..kalu mintak adiah jgn harap nk bg...dia akan bg ikut suke dia hihihihi..btw terima kasih pd suami ku...muah..muah..muah

12 comments:

leeyana-mamadaniel said...

alhamdulillah..
selamat sumenya...comeinyya dia..:-)

suka isap jari mcm awis lah ni..abis srg tgn basah...huhu...

ijan said...

Salam Kak Azie...
Tahniah atas kelahiran putera yang sangat comel... bercahaya je matanya tue...geram tengok! wangi nie baby baru lahir.hehe..meh nak kiss kiss... :)

selamat berpantang!

hana said...

alhamdulillahhhhh.... tahniah ziee! cam muker sape erk?? awie kot! comey dier isap jari! take care yer zie! slamat berpantangg...... kim salam awie salam tahniah dr hamzah juga!

leeyana-mamadaniel said...

psssttt..nnti ambik kad kat umah ehh...:-)

Faheem Jr said...

tahniah buat azie dan suami atas kelahiran amsyar..comel jek dia tening kamera.selamat berpantang ye Azie.

Ummi said...

Salam Azie, syukur alhamdulillah atas kelahiran baby nih..aihh tgk muka n mata bukak besau mcm dah 2 bln jek..hehee..tomeiii dia, geram je akak nk cium amik bau syurga...Ok, tahniah sekali lagi dan selamat menjalani pantang ya..rajin2 makan ubat dan jaga diri...barut kasi ketat2 kasi ramping eh..hehe

~ Lady ell ~ said...

alhamdulillah...tahniah azie dan keluarga.menambah lg ahli.:)

selamat berpantang.

HomeKreation said...

Alhamdulillah, selamat dah baby & ibu. Tahniah buat Azie sekeluarga. Cam muka Amin & Anis... ya lah se emak sebapa lah katakan...hehe... tomei. Tak sabar nak tengok kerenah bila dia membesar. Take care dalam pantang ni tau. Mmmuah2.

Mr.YesterdaY said...

wahhhh...kak comel nye anak akak.....

alhamdulillah akak selamat anak pon selamat sejahtera...bgus2

ikin said...

Salam kak..
Tahniah atas kelahiran cahayamata yang baru.. semoga menjadi ibu mithali ye.. comel la bb tu, macam dah abis pantang daa...

Daniera said...

tahniah kak azie. :)

Azie said...

salam semua....
terima kasih atas ucapan tahniah tu ihihhihihi...doakan Iman jd anak yg soleh & beriman serta mndgr kata..amin..amin..amin :)