Monday, July 4, 2011

Hari Minggu....bersama 'buaya'

Emmm lamanya tak update rumah ni...xde mood nk sign in hehehehehe...mmg jarang dh bukak blog ni....citer citir kwn2 agak ler lemau utk mengetahuinya...

Weekend ni rasanya sgt2 lah sibuk, dr hr sabtu...ahad ni bnyk sgt kami plan..bkn plan apa..kebetulan ada kerja yg perlu dibereskan...hari sabtu kami ada keja d luar...( ceh ayat mcm keja apa je kan hihihihihiih ) bila kerja dh hbs dh ptg pon kami p ronda2 skali ntah mcmana leh Terbeli lak..toy baru..saboooo je ler kan sukeee sgt beli tak plan ayooooooo....smpai ke lewat ptg..hampir maghrib br smpai rumah.

Hari Ahad (semlm) plak ada jemputan kawen..kul 11.30 dh kua rumah p jemputan time p masa ni tak ramai sgt org, cuaca pon ok..kalu p lambat2 nnt hujan leceh lak..lg pn bnyk tempat kami nk p hr Ahad ni..

Lps p jemputan kawen, kami p Pusat Bandar Pasir Gudang..MPPG ada wat hari Bertemu pelanggan sempena Ulangtahun pertama MPPG...mcm2 ada kat situ...bagus gak event mcm ni..yg kita tak phm leh terus tnya pd seksyen yg berkenaan...dapat lak A ni bnyk tnya haaa amek ko mcm2 A tnya, yelah selama ni konpius psl status rumah..yelah dh renovate mcm2..bila p tnya bhgn berkenaan br paham...lps2 ni andai tak paham psl apa saja ( bg penduduk Pasir Gudang ) silalah rujuk ke MPPG yer..jgn berdasarkan 'kata orang'..kdg2 org2 ni lebih nk nakut2kan kita jer huhuhuhuhuhu...bila dh jelas..kita pon boleh ler tarik napas lega hehehehehe...bila dh bnyk tnya...dpt lak buah tgn dr booth yg ada, budak2 dpt goodies...mmg puas btl bdk2 dpt jajan :) ...ni sebahagian dr buahtgn dr setiap booth...tp lupa lak nk snap gmbo beg kertas beserta kerepek2 & baulu :))

Pas tu kami masuk ke dlm kompleks Pusat Bandar lak, ada pertandingan nasyid, kompang, tarian zapin..tgk jap..Iman seronok tgk org berkompang...teruja sggh mmg best lah...masa peserta tarian zapin tgh joget atas pentas..A mcm perasan seseorg yg sdg ligat joget...emmmmm anak murid ropanya..tak sangka dlm kelas punyalah senyap sopan silu...leh tahan ligat gak kat pentas yerk hihihihiihi...tak pa hari ni nk soal siasat dia dlm kelas nnt hehheheheh, kami x tunggu keputusan pon sbb ada lg destinasi yg budak2 termasuk mak budak nk sgt p...

Jauhnyaaaaaaaaaaaaaa nak p tempat ni...tak pnh lg dok lalu smpai tanjung langsat...lalu kilang chemical...smpai pon dh agak mendung..cepat2 kami p...
Sebenarnya masing2 takut gak nk pegang anak buaya tu...tp sbb mulut dia dh kena ikat ok ler jugak..isssshhh series A geli nk pegang lagi sbb buaya ni rupanya kulit atas ja keras kejung..bawah lembek sesgt...eeeeeeeeeeeeee seramm nk pegang lenkali, bwh tu lembek ngalahkan puding huhuhuhuhuhu...tp pengalaman baru..SAYA BERANI PEGANG ANAK BUAYA hehehehhehehe

4 comments:

K.Nor said...

ehhh nampak sweet dan makin jer ostajah ni.. tambah2 in blue kaler kan.. hehe

Azie said...

ehhh kak nor..sweet apanya biasa jer hihihih ntah2 saya ni fotogenik tak??? wakakakakakakakakaka

Cik Sibuk said...

wah, beraninya pegang..
saya nak pegang handbag kulit buaya pun geli geleman..hehee

todsshoesstores said...

Planning ahead for your child's Abercrombie & Fitchclothing for one year at a time provides an opportunity for those design-conscious moms to fully match the complete look at one Onitsuka Tigergiven point in time. Planning the baby's wardrobe ahead of time will enable you to buy more accessories as time goes on.Franklin & Marshall Women already look ahead and plan their wardrobes for the seasons, yearly, so it's not a stretch to look ahead a year for a baby, to coordinate a wardrobe north face outletallowing for growth and the season with multiple-sized clothing.